Momo

Momo

När jag gick i mellanstadiet hade vi läsgrupper. De var inte indelade efter hur bra vi var på att läsa eller vilka böcker vi gillade att läsa utan efter klasslistan. Min grupp läste Michael Endes Momo – eller kampen om tiden. Jag älskade den. Jag hade kunnat läsa hela boken på en vecka, men alla i min grupp var väl inte lika lästokiga, så jag fick hejda mig. Märkligt nog har jag inte läst om boken sedan dess. Många andra av mina favoriter har blivit lästa både en och fyra gånger till efter den första läsningen, men inte Momo. Nu ser jag att Malmö stadsteater sätter upp en dramatisering av Momo med premiär på Hipp lördagen den 3:e december. Ett tag kvar alltså, men föreställningarna i december börjar bokas upp redan. Kanske dags att läsa om och sedan boka lite biljetter.

Så här står det på stadsteaterns hemsida: “Det här är en förtrollande saga om vänskap, magi och mod, ett äventyr om en stad och alla som bor där, om grå tjuvar som stjäl människors tid och om Momo – en flicka med en ovanlig förmåga att lyssna.

Momo bor i den gamla Hippodromteatern i Malmö. Bara genom att prata med henne får stadens invånare ett lättare liv. Men efter att några gråklädda personer dykt upp hinner ingen prata längre. De mystiska grå påstår sig vilja hjälpa folk att spara dyrbar tid och leva mer effektivt. Ingen förutom Momo förstår att de i själva verket är tidstjuvar. För ju mer tid människorna sparar, desto mindre har de kvar. Mot alla odds tar hon upp kampen mot de mörka krafter som hotar förstöra den värld hon lever i.”

Titta HÄR för mer info och biljettbokning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *