SKRIV SKRIV SKRIV

SKRIV SKRIV SKRIV


Idag har vi alla fem varit iväg på en förmiddag om skrivande. Inspiration för att ge oss råg i ryggen att själva leda skrivövningar. Tiden gick fort och jag blev sugen på att jobba vidare med idéerna. Therése Granwald, bla lärare på Lunds författarskola, inledde med att tala om upplägg och planering. Hon delade frikostigt med sig av sina egna erfarenheter. Sen var det dags för Isabelle Halvarsson, författare och litteraturpedagog,att låta oss prova på olika slags skrivövningar. Jag gick därifrån med precis rätt känsla 🙂 Så roligt det är att skriva!

Det finns gott om skrivtävlingar och sidor där du kan hämta inspiration till ditt eget eller elevers skrivande. På Barnens biblioteks webbplats kan man skicka in noveller och nästan alltid är det någon skrivtävling på gång.HÄR kommer du till deras sida

Tidigare har jag här i bloggen skrivit om Kerstin Lundberg Hahns metod att skriva tillsammans med de allra yngsta. HÄR kommer du dit.

Ännu tidigare berättade jag om en inspirerande bok, Skriv om skriv om igen och en då nystartad inspirationssida på Internet, SQUOOSH. HÄR hittar du dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *