Nytt spännande äventyr av Camilla Lagerqvist

Nytt spännande äventyr av Camilla Lagerqvist

 I den första delen i serien “Amerika äventyret” som heter “Flykten till Amerika” möter vi Ingrid vars föräldrar har dött av tuberkulos. Hon och systern Hedvig placeras hos sin morbrors familj, då alla pengar efter föräldrarna går åt till begravningarna, enligt mostern. Mostern är inte snäll mot systrarna, de får slita värre än pigor, och de drömmer om att åka till Amerika för att skapa sig ett nytt liv. Hedvig har en vacker sångröst och tjänar pengar på att sjunga på logdanser, trots mosterns ogillande. En kväll kommer mostern på henne och hon får stryk, då bestämmer hon sig för att åka meddetsamma. dessvärre räcker inte pengarna till en biljett åt Ingrid också, men Hedvig lovar att hon ska skicka efter Ingrid så fort det går. Nu är det åtta månader sedan Ingrid hörde av Hedvig, och hon är väldigt orolig. Situationen med mosterns ilska har accelererat och en dag gör det överstyr. Ingrid ger sig av, hals över huvud, knappt utan mer än kläderna hon har på kroppen. Nu är målet New York och systern Hedvig!

Hon får hjälp med biljetten av ett par hon möter i Göteborg, men på biljetten står ett annat namn! Ingrid möter under sin resa över Atlanten nya vänner, men även människor som inte är helt ärliga.

Nästa del heter “Försvunnen i New York”, den är utgiven och kan läsas redan. Tredje delen heter “Gömd på Manhattan” och kommer ut i mars nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *