Pojken från längesen

Pojken från längesen

“Litet skåp med spöke säljes”. Så står det i en annons om ett gammalt skåp som mamma visar Tove. Mamma gillar gamla möbler och tittar ständigt efter sådana på internets olika köp- och säljsidor. De skrattar och pratar om annonsen och undrar förstås över det där med spöket.

Några dagar senare är mamma och Tove på återvinningsstationen för att slänga skräp. I den stora containern med brännbart ser Tove plötsligt skåpet ligga slängt. Spökskåpet alltså! Hon visar skåpet för mamma och de tycker båda att det är förfärligt att det fina skåpet slängs som sopor. Det är absolut förbjudet att ta saker från återvinningen men mamma lyckas ändå få med sig det lilla skåpet hem.

Skåpet passar perfekt i hörnet i Toves rum. Lite coolt att ha ett spökskåp i sitt rum. Första natten med skåpet i rummet vaknar Tove mitt i mörkaste natten. Hon hör ett konstigt suckande ljud. Suckarna komer från skåpet! Tove blir alldeles skräckslagen, springer in till mamma och pappa och sover där resten av natten. När det blir dag igen och skåpet står där som vanligt inbillar sig Tove att hon drömt alltihop. Det kan ju inte komma suckar från ett skåp! Ett skåp kan ju inte spöka – eller?

En natt några dagar senare vaknar Tove återigen mitt i natten. Då ser hon en liten, nästan genomskinlig pojke titta ut från skåpet. Hon blir rädd men ändå inte. Tove och Florian som pojken heter börjar prata med varandra…

Så här inleds boken Pojken från längesen skriven av Kerstin Lundberg Hahn. Det är en mycket välskriven och spännande bok för mellanstadieåldern i “mystik- och spökgenren”.

Kerstin Lundberg Hahn gör mig aldrig besviken. Hon är en mycket skicklig författare som skriver för olika åldrar och i olika stilar. Nu väntar jag med spänning på hennes allra senaste bok Min hemliga tvilling. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *