Ringens makt/Dolt under ytan

Ringens makt/Dolt under ytan

Klassen skall åka till London, men de hopsamlade pengarna räcker inte riktigt, utan föräldrarna måste lägga till det sista som behövs. Då är det inte längre aktuellt för Iris att följa med. Mamma har inte råd. Hon arbetar som arkeolog och har bara jobb då och då.

Iris vill inte visa hur besviken hon är, utan låtsas att allt är ok inför kompisarna.

På väg hem går hon förbi utgrävningen där hennes mamma jobbar. I en grop glimmar något guldglänsande. Iris kan inte låta bli, att i ett obevakat ögonblick hoppa ner i gropen och ta med sig det som visar sig vara en guldring. Det är bara det att ringen sitter fast på något.

Det visar sig vara ett skelett som ligger i gropen, och inget gammalt skelett , utan skelettet efter en man som blivit mördad för inte så länge sedan.

Iris lyckas smyga undan ringen med tanken att sälja den och få tillräckligt med pengar till skolresan, men ringen visar sig snart bära på en förbannelse. När Iris mamma är på väg hem blir hon påkörd av en bil.

Iris försöker göra sig av med ringen, men den tycks hela tiden föras tillbaka till henne. Skrämmande skepnader från en annan tid dyker upp och tvingar Iris att lyssna på vad de vill säga henne.

En ny spännande fantasyserie av Eva Christina Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *