Sakramentet

Sakramentet

https://www.adlibris.com/se/bok/sakramentet-9789174692884En bok som jag har haft med i mina sommarbokprat och som direkt har blivit utlånad är Sakramentet av Ann-Sofi Forsmark.
14-åriga Hilde funderar på att konfirmera sig i Katarina kyrka i Stockholm. Det konstiga är bara att mamma blir så arg när Hilde berättar att hon nog vill konfirmera sig. Mamma är själv konfirmerad, varför blir hon då så arg? Hilde och hennes kompis Happy går i samma grupp och de ska sätta upp en musikal under konfirmationstiden. Ledarna i Katarina verkar bra och Hilde tycker det ska bli spännande med konfirmationen.

Samtidigt går Hilde i skolan och på SO´n läser de om lag och rätt och gamla olösta mordmysterium. Alla elever ska välja ett olöst mord som de ska jobba med lite extra. När Hilde googlar gamla mord får hon en träff på en händelse utanför Katarina kyrka för många år sedan. Då hittades en ung tjej död på kyrktrappan och mordet klarades aldrig upp. Vilket sammanträffande! Det är i Katarina kyrka som Hilde ska konfirmera sig. Hilde börjar läsa mer om mordet…

Sakramentet är en välskriven och mycket spännande ungdomsbok med vissa magiska inslag. Perfekt sommarläsning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *