Slukhål

Slukhål

Slukhål är något som intresserar och fascinerar oss människor. Det är också något vi är lite rädda för och kan berätta många hemska sanna eller osanna historier om.

I förra veckan kom en helt ny och mycket lättläst bok om just slukhål till skolan. Jag läste den snabbt och lärde mig mycket! 

De farligaste slukhålen är de som vi människor orsakar när vi bygger för mycket och kanske på fel platser. I boken kan man läsa om staden Fukuoka i Japan där det mitt inne i staden uppstod ett stort slukhål för några år sedan. Vägen, lyktstolpar och annat försvann ner i hålet men  som tur var skadades ingen människa.

I boken, Slukhål, kan vi också läsa om vår egen svenska stad Kiruna.  Kiruna håller på att flyttas på grund av att man under många år byggt en stor järnmalmsgruva under staden som riskerar att rasera staden och bilda slukhål.

Slukhål ingår i en serie lättlästa faktaböcker “Det visste du inte om…” . Det är bokförlaget Hedvig som ger ut dessa böcker och hittills finns det böcker om Monstertraktorer, Moderna myter, Smarta djur, Kroppsspråk och Ovanliga husdjur.

Faktaböcker är så spännande och dessa faktaböcker handlar om lite ovanliga ämnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *