Sportlovsläsning

Sportlovsläsning

Vill du läsa om ett spännande äventyr med hästar i huvudrollen ska du läsa trilogin om “Vildhästen Izza” av Jenny Wuori. Fölet Curro har försvunnit är händelsen som står i centrum i första delen om vildhästen Izza.Curro har ramlat i floden och den är vild och farlig men på något sätt har Curro klarat sig och tagit sig i land på en ö i floden. Izza lyckas att ta sig till ön och medan hon genomsöker ön på jakt efter fölet får hon en magisk kristall i hoven. Kristallen sitter fast. När hjorden blir anfallna av vargar förvandlas plötsligt  Izza! Det slår gnistor om hennes hovar, hennes man glöder och sprakar och det står ett skimmer kring Izza som bländar omgivningen.Hennes ögon lyser av mod och styrka. Vargarna får ge upp och dra sig tillbaka.

 Boken är lättläst och rik på vackra illustrationer.

Författaren har ökat på textmängden i de två följande fristående delarna.

I del två får Izza och hennes hjord besök i sin älskade dal av den inte så trevlige hjorden, “Nattens skuggor” med dess ledare Texas. Izzas hjord blir tillfångatagna. Kan hjorden med hjälp av Izzas krafter från kristallen befrias? 
I del tre räddar Izza med hjälp av sin bästa vän ,Stella en hingst som är svårt skadad. De tar med honom till sin hjord Stjärnan. Men den nye hästens närvaro ställer till problem i hjorden. Vad är det för mystiska hemligheter hingsten bär på ? Återigen måste Izza använda sina övernaturliga krafter för att rädda sina nära och kära även om de utsatt henne för lögner och svek och sårat henne djupt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *