Stjärnor och rök

Stjärnor och rök

Titel: Stjärnor och rök
Författare: Marie Lu
Översättare: Katarina Falk
Modernista förlag, 329 sidor,
Passar för 13+

Marie Lu är en mycket skicklig och produktiv författare. Hon har bland annat skrivit serierna Legend, Prodigy och Champion samt serierna om Den unga eliten och Warcross. Nu har hon kommit ut med första delen i en helt ny serie – hurra!

Den nya boken heter Stjärnor och rök. Stjärnor och rök är precis som övriga böcker jag läst av Marie Lu mycket välskrivet, det är spännande och karaktärsdrivet. Huvudpersonerna i denna nya serie är popfenomenet Winter Young och polisspionen Sydney Cossette.

Winter Young är en världsberömd och hypad dansikon som säljer ut konsertarenor jorden världen över. Sydney Cossette är Panceagruppens yngsta men kanske bästa spion. Deras vägar möts när Panceagruppen lyckas infriltrera Winter Young för ett livsfarligt uppdrag i London. Winter Young flygs in till London för att ge en kändiskonsert när den ökände kriminelle ledaren Eli Morrison ska ordna en fest för sin dotter. Sydney agerar som Winters livvakt men i själva verket försöker de skaffa fram bevis som kan sätta dit Morrison.

Det blir mycket spännande och twisten på slutet gjorde iallafall mig förvånad. Jag ser fram emot fler böcker om Winter och Sydney!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *