Animox

Animox

Simon Thorn är en helt vanlig 12 åring som lever ett helt vanligt liv, med sin helt vanliga familj i en helt vanlig lägenhet i New York, han trivs i skolan och har massor av kompisar. Eller, nej inte riktigt!
Simons pappa är död och hans mamma är alltid ute på hemliga jobbuppdrag, så Simon bor tillsammans med sin farbror Darrell. Han är mobbad i skolan och ses som lite underlig. På sista tiden tycker han själv att saker och ting blivit ännu märkligare, han har upptäckt att han kan prata med djur… Som om inte det vore nog, upptäcker han att han dessutom kan förvandla sig till olika djur! Det visar sig att han och hans familj tillhör en del av människosläktet som kallas Animoxer. Simons pappa blev dödad för sina förmågor, och hans mamma har genom att låta honom växa upp hos farbrodern försökt skydda honom från de farorna som blev pappans död. När mamman blir kidnappad kastas Simon huvudstupa in i en värld av dödliga faror, vänskap, svek och oheliga allianser. Han upptäcker Animoxskolan K.U.L.A.N, han får veta att det finns fem olika Animoxriken och han får för första gången riktiga vänner som han kan lita på. De tillhör givetvis de olika rikena, och deras olika förmågor är ovärderliga tillgångar i deras äventyr. Simons absoluta prioritet är att befria sin mamma, men det visar sig vara svårare än han förutsett, och jakten på den mytomspunna Silverspiran ställer hela tiden till det för honom. För givetvis är Simon den enda som ska rädda hela Animoxvärlden från ett hotande krig.

De fem böckerna är välskrivna med högt tempo och spännande vändningar! De är ganska omfångsrika, runt 350 sidor, men berättelsen är så spännande så de känns inte så långa. Passar dem som gillar “Wood Walkers”, “Sea Walkers” och “Harry Potter” eller den som vill ha ett långt spännande äventyr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *