Sveriges regenter

Sveriges regenter

 En elev kom in i biblioteket och frågade om böcker om kungar. Till min förskräckelse så var det ett mycket magert utbud av sådana i biblioteket. Det har jag sett till att åtgärda nu! Inte mindre än tre böcker om kungar, och en om vår kronprinsessa finns numer att låna.

I boken ”Kungaliv” av Linda Linnskog Rudh finns rejält med fakta om alla Sveriges regenter från Gustav Vasa, men även om andra viktiga saker som hänt i Sverige. Filippo Vanzo förgyller boken med sina illustrationer.

I ”Lätta fakta om Sveriges regenter” av Linda Pelenius är alla Sveriges regenter presenterad på ett väldigt lättillgängligt sätt, några korta meningar om var och en. Texten ligger på en fond av foton och härliga bilder av Lena Thoft Sjöholm finns med och ger en dimension till.

Thomas Dömstedt har skrivit faktaboken ”Fakta om Kungen och drottningen” där läsaren får mycket information och bilder om vårt nuvarande kungapar Carl XVI Gustav och Silvia.Vill du se ett smakprov ur boken? Här finns det! Smakprov ur ”Fakta om kungen och drottningen

Sist men inte minst så köpte jag ”Fakta om Kronprinsessan Victoria” av MarianneRandel Söndergaard. I boken berättas om Kronprinsessans liv, utbildning, familj, nuvarande och kommande arbetsuppgifter.

Nästa gång en elev vill läsa om kungar, drottningar eller prinsessor är jag mer förberedd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *