Tappa greppet

Tappa greppet

Efter boken Släppa taget kommer nu den fristående uppföljaren Tappa greppet. Det är den rutinerade Katarina von Bredows senaste ungdomsbok som det handlar om.

http://www.adlibris.com/se/organisationer/product.aspx?isbn=9129701341I släppa taget fick vi följa en niondeklass under de sista veckorna i nian. De var tvillingarna Elsa och Stella och Elliot och många andra klasskompisar. Klassen hade fått en ny dramalärare under ett skapande skola-projekt och många känslor kom upp till ytan på grund av dessa dramaövningar.

Den alldeles nya Tappa greppet tar avstamp i en händelse som sker alldeles i slutet på Släppa taget. Nu handlar det om Hampus och Victoria. Under en dramaövning låter Hampus Victoria förstå att han faktiskt tycker mycket om henne. Han tycker om henne inte bara som en kompis utan mycket, mycket mer. Efter Hampus avslöjande blir det chockartat tyst i klassen och Hampus vill bara försvinna bort. Victoria har varit hans allra bästa vän under så lång tid och Hampus har blivit så förälskad i henne.

Nu har han sabbat allt – precis allt!

Von Bredow har visat i bok efter bok att hon är en mästare på att beskriva tonårslivet med stor kärlek, strul, ångest, kompisskap, glädje och misslyckanden. Tappa greppet är ytterligare en läsvärd bok med ett stort plus att det är en kille (Hampus) som är berättaren. Hon placerar sin berättelse i en ganska vanlig, igenkännande miljö vilket många ungdomar vill ha. Samtidigt är hon skicklig på att beskriva de isande, jobbiga tonårskänslorna:

Plötsligt landar något blött på skärmen. En droppe. Hampus tittar upp mot taket för att se var den kom ifrån innan han fattar. Då flämtar han till och torkar sig hastigt i ansiktet med baksidan av handen. Sitter han här och lipar? Vad i helvete?
Tappa greppet s. 12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *