Tjuven på Highland Falcon av M. G. Leonard och Sam Sedgman.

Tjuven på Highland Falcon av M. G. Leonard och Sam Sedgman.

Tjuven på Highland Falcon är skriven av M. G. Leonard och Sam Sedgman. De detaljerade och fina illustrationer står Elisa Paganelli och Filippo Vanzo för.

Berättelsen är en pusseldeckare i bästa Agatha Christiestil och utspelar sig på tåget Highland Falcons sista resa.

Huvudpersonen Hal ska åka med sin morbror Nat, som är författare till flera tågböcker. Nat ska skriva en bok om resan och Hal är inte särskilt intresserad av att följa med, till och med riktigt motsträvig. Han har dessvärre inget val, han ska få en lillasyster och någon måste passa honom när föräldrarna ska till sjukhuset.

Highland Falcons sista resa har samlat en brokig skara passagerare, många kända och rika, till och med kronprinsparet ska åka med från sitt slott Balmoral!

Morbror Nat visar Hal hela tåget innan det avgår från London, och Hal tycker sig se en glimt av ett par gröna ögon som kikar ut ur ett fönster i den kungliga vagnen. Det verkar konstigt, den ska ju vara tom…

Väl på tåget ser Hal en tidning, där en rubrik varnar för en ovanligt förslagen och skicklig juveltjuv. Det är något han kommer att tänka på igen när en av gästerna blir bestulen på en mycket värdefull diamantbrosch när tåget kör igenom en tunnel och vagnen blir mörk. Han misstänker att det finns en fripassagerare ombord och ger sig ut för att undersöka saken.

Boken är spännande och lite humoristisk. Den innehåller många mycket fina illustrationer och mycket om tåg. Om du gillar tåg och deckargåtor så är det en perfekt bok för dig! Det finns två delar till i serien, “Kidnappningen på California Comet” och “Mordet på Safari Star”, vilket leder till slutsatsen att Hal kommer över sin motvilja mot tåg 🙂

Omslagsbild på boken, illustrerad med ett ett svart ånglok från Canva
Foto på ett uppslag som visar en illustration från salongen inne i tågen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *