Vi måste rädda julen!

Vi måste rädda julen!

 Det är inte jul riktigt än, men det närmar sig! Om en vill läsa en adventsbok för sin klass så är det faktiskt dags att börja redan nästa vecka om en ska hinna läsa alla kapitel före julavslutningen.

Årets adventsbok från Rabén och Sjögren heter ”Vi måste rädda julen” och är skriven av Ellen Karlsson med illustrationer av Cecilia Heikkilä.

Boken handlar om Sam, som går i förskoleklass och han älskar julen! Han känner på sig att detta kommer att bli den bästa december någonsin, eftersom att det är treorna som går Lucia, så han slipper.

Den första december berättar Ammi, Sams lärare, att deras kalender minsann är magisk. Alla barn ska få dra en lapp varje dag fram till julavslutningen, och på julavslutningen får de barnen som är kvar ta varsin lapp. Den som får 24 har ett särskilt viktigt uppdrag, att vara rädd om lappen tills julafton. Esme frågar vad som händer om lappen tappas bort, och till Sams fasa säger Ammi att då blir det ingen julafton!!!

Sam funderar mycket på vem i klassen som ska få julafton, det finns ingen som han känner kan ta hand om lappen så bra som han. Han måste få den! 

Men inget blir riktigt som Sam tänkt, så blir det tyvärr ofta. Som tur är så finns Esme vid hans sida i arbetet med att rädda julen.

Rabén och Sjögren har under de senaste åren släppt en adventsbok med 24 kapitel som passar väldigt bra som högläsning och nedräkning inför julen. Årets bok är ett spännande vardagsäventyr, som fick åtminstone mig att fundera på vad en som vuxen, lite skämtsamt, säger till barn, och hur de ibland tar de sakerna på blodigt allvar.

Bild på boken Vi måste rädda julen av Ellen Karlsson
Är du nyfiken på föregående års adventsböcker så följ länken: Adventsböcker från Rabén och Sjögren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *