Znapp – Drakryttarna

Znapp – Drakryttarna

Världen är i fara och fyra ungdomar behövs för att tillsammans rädda den. Nat, naturens beskyddare och den som vaktar drakäggen måste leta upp de utvalda och låta dem hitta sina speciella drakar innan det är för sent. 
De fyra utvalda ungdomarna är till en början helt ovetandes om sina magiska krafter, de har istället alla sina speciella svårigheter. Frida är allergisk mot solen, hon lever sitt liv i skugga och mörker. Kaj är stum, han pratar med sin mamma med hjälp av händerna. Isabell är socialt handikappad, hon vill inte gärna prata med främlingar. Pouls halva högerben är gjort av titan men det är det knappt någon som märker. När Frida, Kaj, Isabell och Poul förvandlas till de Utvalda omvandlas istället deras svagheter till deras styrkor. Frida blir Flamma som får makten att kontrollera elden. Kaj blir Kåda och får ett starkt band till djur och natur. Isabell blir till Isa som styr över vattnet och Poul blir Pust som bemästrar alla vindar.
Znapp är en ny Fantasyserie skriven av Anette Skåhlberg. Drakryttarna heter första delen och hela serien heter Frejaserien. Katarina Dahlquist har illustrerat boken.
Drakryttarna är rikt illustrerade med många, färgglada bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *