Anja Gatu på Rinnebäcksskolan

Anja Gatu på Rinnebäcksskolan

I torsdags träffade alla treor på Rinnebäcksskolan författaren Anja Gatu. Alla klasserna har läst en av kattspionböckerna och en av fotbollsböckerna, så alla elever visste lite om böckerna innan. Anja presenterade bla “Gå på mål, Marta” och berättade om när hon intervjuade Marta för boken. Eftersom att Martas familj var ganska fattig så fick Marta inte gå i skolan och hennes två största drömmar var att få gå i skolan och att få spela fotboll. När Anja sa att vi i Sverige var rika, så blev det ett spännande resonemang om vad rikedom är, och vi enades om att allt är relativt och att det beror på vad vi jämför med. Att skolan i Sverige är gratis höll inte heller alla med om, föräldrarna betalar faktiskt skatt, då är den väl inte gratis?

Vi fick också se den helt nya boken om landslagsmålvakten Zecira Musovic, den ville flera elever genast låna. Dessvärre har den inte kommit till biblioteket än, men jag beställde ett extra exemplar för att minska väntetiden 🙂

Kattspionerna på Rosengård gillar många, och Anja berättade med inlevelse varför just katter passar så bra till spioner. Vi fick också höra hur hon kom på idén, tack vare sin dotters kattspionkalas. Att det finns en tanke bakom alla namnen berättade hon också.

I vanlig ordning hade eleverna massor av frågor och jag tror att Anja hann svara på alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *