Bokserier

Bokserier

Precis innan jul kom en elev till mig och önskade tips om en bok. Hen var väldigt bestämd om att hen ville ha första boken i en serie, ”då vet jag ju vad jag ska välja nästa gång och behöver inte leta efter något nytt”. Såklart, så klokt!
Jag tänker såhär, funkar det för en, funkar det för fler! Sagt och gjort, en av de sista arbetsdagarna innan nyårshelgen så skyltade jag upp biblioteket med böcker som ingår i en serie. Jag delade upp dem i Hcf, Hcg, uHc/uHce och Lättläst för att göra det lite enklare för eleverna att välja.

Direkt när klasserna kommit in i biblioteket så har jag visat på skyltningen och berättat om fördelen med att läsa böcker i en serie. Du vet vilka huvudpersonerna är, du känner igen miljön och du vet något om handlingen.

Det var ett bra drag, flera klasser har besökt biblioteket i helklass eftersom att böckerna blivit utläst över julen, eller återlämnade innan. Många elever blev nyfikna och lånade från skyltningen och jag hann med de elever som behövde mer hjälp. Jag har fått fylla på i alla skyltar varje dag, det tycker jag är jättekul och ser det som ett kvitto på att eleverna gillar konceptet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *