Den sista skolresan

Den sista skolresan

Titel: Bara vi kvar i serien Den sista skolresan
Författare: Jenny Milewski
Hegas förlag
78 s för 13+

Jag säger det direkt, denna boken är inte för de lättskrämda! Sluta läs om du inte gillar blod, knivar, zombies och skräck.

Klass 9c ska åka på studiebesök till ett kraftverk i närheten, Esbodaverket. På vägen dit sitter Anton och Amir och kollar på Youtubeklipp i bussen. De gillar skräck och tittar oftast på riktigt blodiga och läskiga klipp, typ från motorsågsmassakern och liknande.

När de kommer fram till Esbodaverket kommer en guid, Emelie fram och hälsar dem välkomna. Emelie verkar lite stressad redan från början och när det kommer en man småspringandes som viskande avbryter Emelies guidning förstår klassen att det är något som inte stämmer.

Klassen får inte komma in i själva kraftverket eftersom “det är problem där” som guiden säger, de får börja med att titta runt i utställningen istället. Plötsligt hörs en fruktansvärt hög smäll och det verkar som om det är något som exploderar. Ut, ut ut skriker guiden och visar nödutgångarna för klassen. Ungdomarna springer ut från byggnaden så fort de kan.

Väl ute på parkeringen märker ungdomarna att det är konstigt mörkt ute, trots att himlen är blå. De undrar också var alla andra är. De är bara några från klassen som tagit sig ut på parkeringen. När de plockar fram sina mobiler för att ringa till klasskompisarna har de ingen kontakt eller ström. Alla deras mobiler har dött!

Sakta kommer skräcken krypande när ungdomarna inser att alla andra verkar vara borta och att de inte kan ringa efter hjälp via sina mobiler.

När de ser en gammal bensinmack går de dit. De borde kunna få hjälp från de som jobbar där.

Men till macken skulle de aldrig ha gått…

Som sagt, Bara vi kvar är inget för den lättskrämda! Men något att sätta i händerna på alla ungdomar som gillar skräck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *