Tre bilderböcker

Tre bilderböcker

“Dinosaurien Ty startar sin dag”
Marcus Tallberg och Jill C Faulkner
Tallbergs förlag,2022

Dinosaurien Ty är en liten dinosaurie som bor tillsammans med sina mammor. Just den här morgonen är favoritflingorna slut. Under natten har det snöat så Ty måste ta på sig jacka och mössa. Ty är autistisk och för honom blir det en mycket jobbig dag när allt inte är som vanligt och rutinerna bryts. I boken får vi ta del av hur Ty och hans mammor försöker hitta lösningar som kan fungera både för Ty och hans föräldrar.

“Den lilla träroboten och prinsessan Vedträ”
Tom Gauld
Alfabeta Bokförlag AB, 2023

Den här berättelsen har den klassiska sagoformen. En barnlös kung och drottning letar efter alternativa vägar att bli föräldrar. De blir föräldrar till en trärobot och en prinsessa. Men varje natt förvandlas prinsessan till ett vedträ och måste bli väckt av sin bror för att åter bli en prinsessa. En morgon händer det som inte får hända. Träroboten lämnar deras sovrum utan att väcka prinsessan! Vedträt blir slängt på vedhögen och när träroboten upptäcker sitt misstag ger han sig ut i världen för att leta efter sin syster.

“Tora och Tytte planterar“
Lotta Geffenblad
Bonnier Carlsen, 2022

Tora och Tytte ska plantera. Tora tror att Tytte är en lök och planterar henne av misstag. Kommer Tytte som får sol, vatten och näring att växa? Eller kommer hon att fortsätta att vara ytte pytte liten?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *