En finstämd bok om sorg och vänskap

En finstämd bok om sorg och vänskap

”Vi rymmer till Draken” av Susanna Martelin handlar om Lisa och Jaana som snart ska fira skolavslutning i ettan. De ska uppträda tillsammans och berätta vitsar. De har övat i flera veckor, och är riktigt bra på det nu! Då händer det hemska, Jaanas mormor dör, och allt ändras. Inget är roligt mer, och det värsta av allt, Jaanas mamma bara ligger i soffan och gråter. Kommer hon ens orka gå på skolavslutningen? Och vem ska baka tårta? Det gör ju alltid mormor!
I området där flickorna bor, bor också Draken. Henne är alla rädda för, hon äter barn! Eller? Farbror Ingemarsson berättar att hon för längesedan hade en man och en son, som dog i en bilolycka. Blir man en Drake av sorg? Kan det hända Jaanas mamma?!?! Jaana bestämmer sig för att hjälpa mamma, flera olika personer säger att det hjälper att prata med Draken. Ska hon våga be Draken hjälpa mamma? Kanske om Lisa följer med, och nu är det bråttom, skolavslutningen är i morgon! Men allt som kan gå fel går fel, Lisa och Jaana blir ovänner, Lisa fattar ingenting! När de väl kommer fram till stället där Draken brukar vara, är hon inte där! Kommer Jaana ens kunna hitta Draken? Och kommer Draken kunna hjälpa mamma?

En hjärteknipande bok, som nog helst ska högläsas, om vänskap och sorg, där sorgen blir till ilska och maktlöshet när allt förändras. Vackra illustrationer av Amanda Chantreau som skapar en sagokänsla mitt bland alla känslorna.

Vi rymmer till Draken
Susanna Martelin, illustrationer Amanda Chanfreau
BonnierCarlsen, 2024
184 sidor
Hcf, 6-9 år
ISBN: 978-91-79779-64-1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *