Hårresande inför Halloween!

Hårresande inför Halloween!

Nu inför Halloween kan det passa att läsa en skräckis, som skapar stämning!

Läs t ex nya “Rida med döden och andra spökhistorier av Dan Höjer, som är en uppföljare till “Den öde graven”. Riktigt bra spökhistorier för lite yngre barn
I “Rida med döden” får vi bl a följa med Emma, som åker på ridläger för första gången.
Men allt är inte som det skall på gården, som ligger i kanten av en skog. Hästarna är sjuka. De har drabbats av en mystisk och oförklarlig sjukdom, alla utom en, Pollux, “en stor och ståtlig a-ponny med glänsande man och svans”.
Under natten blir Emma kallad ut i skogen av en viskande barnröst, som bara hon tycks höra. Där ute möter hon vålnaden av Peter, en pojke, som dött på ett ridläger trettio år tidigare, då han trillat av en häst. Det finns bara ett sätt att rädda hästarna, säger han. Emma måste rida ikapp med döden.

Läs den här och två andra spännande, skrämmande berättelser med svartvita illustrationer av Jonna Björnstjerna, som också illustrerat t ex “Godismonstret”.
Riktigt suggestiva bilder, där blicken sugs till det mörka.

När du läst “Rida med döden”, läs också “Den öde graven”. I en av historierna i “Den öde graven” är några barn ute på Halloween, men vem är pojken som helt plötsligt dyker upp i gänget och går med de andra. Ingen känner igen honom och han är ju utklädd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *