Hotell Sista Chansen

Hotell Sista Chansen

 ”Hotell Sista chansen” av Nicki Thornton är en spännande berättelse med många ingredienser. Magi, mord, matlagning och hederligt detektivarbete i bästa Agata Christie stil. 

Seth är en föräldralös diskare/kökspojke/alltiallo på hotellet. Hans pappa var köksmästare innan han dog, och Seth har ett utmärkt sinne för kokkonsten, som han bara får utlopp för i smyg. Hans mamma dog för så länge sedan att han inte ens kommer ihåg henne.

Hotellet drivs nu av Henri Degberg och hans fru Nora, som kör hejdlöst med den stackars Seth. Deras dotter Tiffanys favoritsysselsättning är att driva med och trakassera Seth. Han längtar innerligt därifrån!

Plötsligt en dag så ska det slumrande hotellet vara värd för en mycket hemlig sammankomst, ingen utom de sju deltagarna får tillgång till rummet där de ska vara. Middag och dessert ska serveras, så Seth har händerna fulla när gästerna anländer. Gästerna är en mycket brokig skara, från en mycket gammal man till en ung flicka i Seths egen ålder. 

Bild på gästlistan, foto ur boken

Gästerna installeras i sina rum och Seth förbereder maten. Allt placeras i matrummet som sedan låses tills dess att alla gästerna är på plats. Gästerna går in och rummet låses igen. Allt är väl tills dörren slås upp en stund senare och det visar sig att en av gästerna är död, förgiftad av maten… Allas misstankar hamnar naturligt nog på Seth, som inser att han måste bevisa sin oskuld, men hur?

”Hotell Sista chansen” är första delen av fyra, men den enda som är översatt till svenska. 

Hotell sista chansen i sällskap av temugg och tekanna
Omslagsbild på The bad luck light house, bild från Book depositoryOmslagsbild på The cut throat cafe, bild från Book depositry
Omslagsbild på The howling hag mystery, bild från Book depository

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *