Läsmaraton på Rinnebäcksskolan

Läsmaraton på Rinnebäcksskolan

Varje år har Rinnebäcksskolan Läsmaraton. Sedan något år tillbaka pågår Läsmaraton fredag v 45 till söndag v 46. Priset till klassen som läser mest är ett fint vandringspris och motivationen hos eleverna är stor!


Målet med Läsmaraton är, förutom att få eleverna att ha fokus på läsning, är att träna att läsa längre, sammanhängande texter, då detta är något eleverna blivit sämre på. Målet är att alla elever och all personal ska läsa minst 20 minuter/dag, det är vad som krävs för att nå klassens mål. Vi har valt att räkna minuter, då är det lika för alla.
Utanför matsalen kan eleverna se alla klassers resultat dag för dag, fram till fredag v 46. Helgens läsning förblir en hemlighet tills resultatet avslöjas på Elevrådet. I år behövde eleverna inte vänta särskilt länge, då det var elevråd redan i torsdags.

Den vinnande klasen, 6b, har läst 709 minuter/elev i snitt under dessa tio dagarna! Snyggt jobbat!!!!
Alla klasser klarade sitt klassmål, många med god marginal, vilket är jättebra kämpat!
Det har lånats 1489 böcker på biblioteket veckan före och under Läsmaraton, nästan 3 böcker/elev! Nu börjar eleverna lämna tillbaka dem, så jag har fullt upp med att sätta upp böcker, vilket jag gärna gör.

Jag är lite nyfiken, vad gör du för kul på din skola?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *