LENAS SOMMARBOKTIPS!

LENAS SOMMARBOKTIPS!

DEN VITA LÖGNEN

Hedvig skall flytta med sin mamma till en ny stad. I den gamla klassen lämnar hon Ika. De som är bästisar forever. Ika är stark och modig, hon vågar allt. Klättra högst upp i träden och alltid bäst på King.

Hon har en kortklippt frisyr och liknar litegrann en söt pojke. Ika blir väldigt ledsen när Hedvig flyttar. Hon känner sig övergiven. Inte blir det bättre av att Hedvig snabbt får nya kompisar. Hon blir “upplockad” av Molly, som är klassens informella ledare och den som bestämmer vem av killarna man får gilla eller inte. Molly bestämmer också om skolmaten är god eller “äcklig”. Om maten är “äcklig” äter ingen i Mollys gäng, utan kollar istället in killarna i sexan. Själva går de i femman.

Molly råkar se när Hedvig öppnar ett av Ikas meddelanden till henne. Där finns också några foton på Ika. “Gud vilken snygg pojkvän du har, Hedvig, säger Molly. Honom måste vi snart få träffa!”

Hedvig hade det på tungan, hon tänkte säga det. “Det är inte min pojkvän, det är en tjej, det är min bästis” Men hon sa ingenting, utan tänkte säga det så snart tillfälle gavs. Tillfället kommer aldrig och nu är det snart helgen när Ika skall komma och hälsa på Hedvig.

Naturligtvis stöter de på Molly och hennes gäng, när de är ute. Den vita lögnen har blivit mycket större än vad Hedvig tänkt.

Katarina von Bredow har skrivit den här roliga, spännande och allvarliga boken om vad vi är beredda att ljuga om för att få vara med.

Hon har även skrivit många andra böcker för barn och ungdomar. Många av böckerna handlar om kärlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *