Marias sommarboktips

Marias sommarboktips

Sommarlovet närmar sig och de närmaste veckorna kommer vi att lägga ut flera sommarläsningstips.

Här kommer mitt första boktips: Inte riktigt döda av Thomas Halling.

Inte riktigt döda är en bok för 9-12-åringar, och jag säger det direkt, boken är mycket bra och spännande men en riktigt läskig spökhistoria! Inget för de som är mörkrädda och har svårt för att somna! Den som vågar får läsa!

Det är sommarlov och Axels mamma har hyrt ett torp, Uddtorpet, till familjen för att de ska få luftombyte och förhoppningsvis en härlig sommarupplevelse med vandring och bad. Hon har hittat torpet på nätet och för att komma dit behöver de åka buss i ganska många timmar. Axel är lite besviken, han tycker inte det låter så skoj med ett torp mitt ute i skogen. Hans kompisar ska åka till ställen som Göteborg, Gotland och Italien, varför var mamma tvungen att hitta ett torp mitt ute i ingenstans?

De åker buss i många timmar, mot slutet är det nästan bara de kvar på bussen. Då hoppar en gammal man på. Trots att de flesta sittplatserna i bussen är lediga väljer mannen att sätta sig bredvid Axel! Strange! Axel blir irriterad och kan inte längre koncentrera sig på sitt spel. Han känner att mannen luktar illa och Axel ser också en stor kniv skymta fram under mannens väst. Hjälp!! Mannen börjar prata med dem och det visar sig att han vet precis vilket torp familjen har hyrt. Det känns läskigt tycker Axel. Efter en stund hoppar mannen av bussen och familjen åker vidare till Svartträsk som hållplatsen närmast Uddtorpet heter.

Väl framme vid torpet så känns det inte bra. Inte bra alls! Det är dammigt, smutsigt och gammalt. Toaletten är ett utedass!! Axel kan inte förstå hur mamma ser charmen i detta semesterboende.

Kanske blir det bättre i morgon. Då ska de leta upp badsjön och ge sig ut på vandring.

Om Axel vetat vad som väntar honom hade han direkt satt sig på bussen och åkt hem igen!

Titel: Inte riktigt döda
Författare: Thomas Halling
90 sidor, Alfabeta förlag
Passar för 9-12 år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *