Totalt bortglömd

Totalt bortglömd

Titel: Totalt bortglömd
Författare: Christina Lindström
165 s, Wahlströms förlag
Passar för 9-12 år

Gabriel bor i en jättestor familj! Det är mamma och pappa och sex barn! Han känner sig ofta bortglömd och osynlig. Det är så många andra i Gabriels familj som syns och tar plats. Tur att han har Beppe, familjens hund, att ta hand om.

Visst känner Gabriel sig ofta osynlig i familjen men aldrig någonsin kunde han tro att familjen helt skulle glömma bort honom när de åkte iväg på den sedan länge planerade och efterlängtade semestern till Tyskland och till Oma och Opa (mormor och morfar).

Gabriel skulle bara gå på toa precis innan de körde iväg och när han sedan kom ut till bilen så var den borta. Gabriel trodde såklart att familjen direkt skulle upptäcka att han inte var med och komma tillbaka för att hämta honom. Men nej, Gabriel väntade förgäves. Inte förrän familjen redan var på Tysklandsbåten kom de på att Gabriel inte var med (och ringde honom). Efter många om och men kom de överrens om att Gabriel skulle vara kvar hemma så att familjen slapp att vända och köra hem igen. Som tur är har Gabriel Beppe hos sig hemma, så helt ensam är han inte.

Gabriel har det inte lätt, hans familj glömde honom när de åkte iväg på semester och när Gabriel går till sin klasskompis Amals affär så ser hon knappt honom. Gabriel känner sig ledsen när han går från affären, är han verkligen osynlig för alla?

Det är då allt börjar!

Bebbe kommer springandes och har något i munnen. Det visa sig vara ett brev. När Gabriel börjar läsa brevet blir han rädd.. Den anonyme brevskrivaren vill att Gabriel ska hjälpa till att hitta en massa pengar annars kommer hans skola att brinna ner. Gabriel förstår ingenting, vem är det som har skrivit brevet?

Totalt bortglömd passar bra för mellanstadieelever. Det är en spännande inte alltför tjock bok som kan passa många elever.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *