Populära böcker 2022

Populära böcker 2022

Nästa vecka när jag börjar jobba efter nyår igen så kommer jag att göra topplistor för antal utlån bland tonåringarna på Tolvåkerskolan. Jag gör det varje år och det är alltid intressant att se vilka böcker som är mest populära när eleverna själva väljer. Det kommer alltså ett blogginlägg om detta i nästa vecka.

Jag hörde ett inslag på kulturradion (Sveriges radio) i veckan om de mest utlånade barnböckerna i Sverige under 2022. För oss som arbetar med barn och böcker är resultatet inte så förvånande. Det är tre mycket bra, populära och efterfrågade böcker som ligger i topp även på folkbibliotekens utlåningsstatistik. Alla dessa böcker ingår i serier och barnen läser oftast många av böckerna i serien.

Här är de tre mest utlånade böckerna (eller bokserierna) på folkbiblioteken. Sveriges Radio har frågat folkbiblioteken på en rad orter i Sverige och gjort en sammanställning av svaren.

  1. Böckerna om Handbok för superhjältar av Elias och Agnes Våhlund. Den senaste i serien heter Handbok för superhjältar. Tillbaka
  2. Böckerna om Lasse-Majas detektivbyrå av Martin Widmark. Den senaste i serien heter Maskeradmysteriet
  3. Böckerna om Dagbok för alla mina fans av Jeff Kinney. Den senaste boken i serien heter Med i matchen

Här kan du lyssna på inslaget från Sveriges Radio.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *