Säkerhetsklass tre

Säkerhetsklass tre

Titel: Säkerhetsklass tre
Författare: Kerstin Loenberg
Förlag: Raben & Sjögren
445 s, för 12 - 15 år

Säkerhetsklass tre är en dystopisk roman som handlar om ett samhälle mycket likt vårt men där medborgarna har chip under huden för att myndigheterna hela tiden ska kunna hålla koll på dem. Artonåriga Linn lever med sina bröder och vänner utanför staden. De gömmer sig för myndigheterna eftersom de inta har och absolut inte vill ha något chip inopererat. De har svårt att klara sig, de är ofta hungriga och de saknar mycket. Utanförsfolket, som de som lever utan chip kallas, får inga ordentliga jobb, de får inte heller medicin eller tillgång till läkarvård. Men de är fria och vill fortsätta att leva i frihet.

En kväll gör myndigheterna en razzia i utanförskapsområdena. Linn, hennes bröder och vänner flyr alla åt olika håll. Det är drönare i luften överallt. Linn flyr in i ett villaområde men hon känner sig chanslös. Då får hon syn på Alex, en kille hon träffat på några dagar före. Alex står på trappan till ett hus och vinkar till Linn. Vågar hon lita på Alex? Kan han hjälpa henne att undkomma drönarna? Linn har inget val, hon måste lita på Alex.

Säkerhetsklass tre är en mycket spännande dystopisk berättelse för de äldre tonåringarna. Kopplingarna till vårt eget samhälle och liv är många.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *