Sektor Röd

Sektor Röd

“Sektor Röd” är fortsättningen på “Säkerhetsklass Tre” av Kerstin Loenberg, som handlar om ett framtida samhälle med stora klasskillnader, där medborgarna får ett chip inopererat för att myndigheterna ska ha koll på dem. En del väljer att ta bort sina chip, och hamnar i utanförskapets kyla, och jagas ständigt av säkerhetens personal.

I Sektor Röd träffar vi Linn, Alex, Samuel, Vidar, David och de andra från förra boken. Linn togs under Säkerhetens chef Gustavs vingar, och fick återigen ett chip. Hon kämpar hela tiden mot känslan av att svika sina vänner och bröderna Samuel och Vidar, genom att ta chansen att få en bra utbildning, bo i ett ombonat hus och kunna äta sig mätt varje dag. Samtidigt så kan hon och Alex, Gustavs son, hjälpa till på ett sätt som kan göra skillnad, även om de måste vara mycket försiktiga. Alla chip övervakas hela tiden, bla av drönare, så det går inte att gömma sig, eller smyga under radarn, även om Linn har ett visst skydd med Gustav som kontaktperson. Som återchipad lever Linn under stränga restriktioner, men när hon träffar Andrei kan hon inte låta bli att hjälpa honom, även om hon kan förlora allt.

Båda böckerna målar upp en mörk framtid, en framtid som kom sig av att samhället från början bara vill ha koll på de oroliga elementen i samhällets utkant. Det behövdes hårdare tag mot dem som inte skötte sig. En innerlig önskan är att vi aldrig kommer dit!

Sektor Röd
Kerstin Loenberg
Loenberg i ord bild, 2024
362 sidor
uHc, 15+

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *