Totalt bortglömd

Totalt bortglömd

Tänk dig att du tillhör en stor familj, ni är 6 syskon, två föräldrar, en hund och sisådär 50 vandrande pinnar. Alla är ganska högljudda och tar plats, så det är lätt att bli osynlig och bortglömd. Är det svårt? Så är det för 12 åriga Gabriel. Men att han skulle vara så osynlig att hans familj åker iväg på semester i Tyskland, och inte märker att han är borta förrän de är på färjan, trodde inte ens Gabriel.

Han lyckas övertala föräldrarna att han klarar sig hemma på egen hand, med hunden Beppe som också blev kvarglömd. Mat får han hos den äldre grannen Yoko.

Men nu händer det märkligaste av allt! När han är ute och går med Beppe så hittar han ett brev. Ett riktigt brev, skrivet på papper med grön penna och ihophållet med rosa klädnypor. När han öppnat brevet och läst meddelandet önskar han att han aldrig sett det! Det är nämligen ett hotbrev! Om den som hittar det, Gabriel, inte letar reda på en massa pengar som ska finnas gömda i stan och lämna över dem till brevskrivaren, så kommer brevskrivaren att bränna ner skolan! Nästa ledtråd ska Gabriel få på eftermiddagen. Detta är ett uppdrag som Gabriel absolut inte vill ha ansvar för, men vad kan han göra? Det läskiga är att brevskrivaren verkar finnas i Gabriels närhet, kanske är hen farlig på riktigt om Gabriel misslyckas?

Boken är spännande och det är kul att läsa om hur uppfinningsrik Gabriel är när han ska lösa uppgifterna för att förhindra att skolan bränns ner. Det är ett lagom omfång för att även de lite svagare läsarna ska orka hålla ut. Jag läser gärna mer om Gabriel!

Totalt bortglömd
Christina Lindström
B Wahlströms, 2022
163 sidor
Hcg, 9-12 år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *