Snart författarbesök

Snart författarbesök

Om några veckor får vi besök av författare Bengt-Erik Engholm. Han ska besöka alla mellanstadieklasser på Tolvåkerskolan och nu i veckan har jag haft bokprat i alla klasser om hans böcker. Klasserna har fått varsin korg med böcker ner till klassrummen och eleverna har börjat läsa de spännande och välskrivna faktaböckerna. Det var kul och intressant att läsa in sig på Bengt-Eriks böcker! Jag har så många frågor till honom; Hur väljer han ämnen? Var får han all fakta ifrån? Vem är hans primära målgrupp?

Böckerna är lättillgängliga och fint illustrerade. De innehåller kul fakta och för mig också en del ny fakta. Jag lärde mig att de största valarna har ett hjärta som är stort som en liten bil (ur boken Blod). Jag lärde mig också att den största bläckfisken har armar som är 15 m långa! (ur boken Havsvidunder). Tänk att möta ett sådant odjur när man är ute och simmar! Jag fick också lära mig att sniglar har tänder, det trodde jag inte. (ur boken Tänder).

Nu hoppas jag att eleverna och lärarna läser så mycket som möjligt så att vi alla är väl förberedda när Bengt-Erik kommer till skolan i v 9.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *